Grand National (myös the National) on Englannissa järjestettävä estelaukkakilpailu ja samalla yksi maailman tunnetuimmista hevosurheilukilpailuista. Se pidetään vuosittain Aintreen kilparadalla Liverpoolissa, samassa paikassa, jossa kilpailua on muutamia poikkeuksia lukuunottamatta pidetty jo 1800-luvun alkupuolelta.

Se on myös yksi Iso-Britannian suurimmista urheilutapahtumista. Se on tietysti erityisen suosittu Iso-Britanniassa, mutta maailmanlaajuisestikin se kerää jopa 600 miljoonaa tv-katselijaa. Eniten voittoja tässä kilpailussa on keräänyt Red Rum -niminen hevonen, joka on voittanut kilpailun vuosina 1973, 1974 ja 1977.

Vuoden 2014 Grand Nationalin voittava oli Pineau de Re, joka on alunperin Ranskassa kasvanut ruuna. Hevosen isä on Maresco Sorrento, joka on myös hyvin menestynyt kilpailuhevonen. Pineau de Re aloitti kilpauransa kaudella 2007–2008, ja ura huipentui Grand Nationalin voittoon. Tämä hevonen on luonnollisesti yksi ennakkosuosikeista myös vuoden 2015 kilpailuun, mutta voittajan veikkaaminen on kuitenkin tässä vaiheessa vielä vaikeaa. Hyvää vedonlyöntivinkkiä voi sen sijaan saada Betsafen kertoimia tutkimalla, kun kilpailun ajankohta alkaa lähenemään. Grand National on suosittu vedonlyönnin kohde ympäri maailmaa.

Grand Nationalin rata on nurmipintainen kolmion muotoinen rata, joka juostaan kilpailussa kahteen kertaan, niin että kokonaispituudeksi tulee 7,2 km. Radalla on myös 16 kappaletta esteitä, jotka ylitetään kaksi kertaa (kahta lukuunottamatta), joten esteitä on kilpailussa kaiken kaikkiaan 30. Esteet ovat pensasesteitä, ja yhden yhteydessä on myös vesieste. Esteet ovat tunnettuja siitä, että ne ovat erittäin vaativia niin ratsastajalle kuin hevosellekin, eivätkä kaikki kilpailijat selviä maaliin saakka. Kilpailussa on yleensä noin 40 osallistujaa.

Tätä kilpailua on myös kritisoitu, sillä esteiden vaativuus aiheuttaa usein onnettomuuksia. 73 hevosta on kuollut Grand Nationalin 173-vuotisen historian aikana. Kilpailun lopettamista tai esteiden muuttamista on vaadittu niin eläinsuojelujärjestöjen kuin mielenosoittajienkin taholta. Tämä kilpailu on kuitenkin niin historiallinen osa englantilaista hevosurheilua, että se on oman lajinsa klassikko. Tulevaisuus näyttää tuleeko rata ja esteet jotenkin muuttumaan.