Euroopan raviliitto UET järjesti vuosina 1956 – 2011 European Grand Circuit -ravikilpailusarjaa lämminverisille ravihevosille. Käytännössä sarjan voittaja oli ravureiden Euroopan mestari. Kilpailun voittaja ratkesi osakilpailuista saatavien pistesijoitusten perusteella.

Vuodesta 2012 alkan Grand Circuitin korvasi uusi UET Masters Series kilpailusarja. Tämä uusi kilpailusarja puolestaan koostuu sekin eurooppalaisista ravien suurtapahtumista, jotka on jaettu palkintosumman perusteella kolmeen ryhmään. Grand Slam muodostuu neljästä Euroopan suurimmasta ravikilpailusta; Prix d’Amerique, Lotteria, Elitloppet ja Oslo Grand Prix. Kaksi pienempää ryhmää ovat Group I ja Group II. Kolmanteen ryhmään kuuluu myös useita suomalaisia ravikilpailuja, kuten Finlandia-ajo, Kymi Grand Prix, Prix d’Etain Royal ja St. Michel.

Laukkakilpailujen puolella taas yksi suosituimmista on Grand National, jota on järjestetty jo vuodesta 1839, jolloin ensimmäisen Grand Nationalin voitti hevonen Lottery Aintreessa, Englannissa. Ensimämisen maailmansodan aikana kilpailtiin Gatwickin laukkaradalla, joka sijaitsee Lontoon eteläpuolella. Toisen maailmansodan aikana kilpailuja ei käyty, mutta muuten tämä laukkakilpailu on yksi pitkäaikaisimmista hevosurheilutapahtumista. Grand Nationalin rata on kolmionmuotoinen, ja se on nurmipintainen. Kilpailun aikana rata kierretään kaksi kertaa, ja kilpailun pituudeksi tulee 7,2 kilometriä.

Ravien ja laukkakilpailujen lisäksi järjestetään paljon koulu- ja kenttäratsastuskilpailuja, joissa hevonen ja ratsastaja pyrkivät suorittamaan ennaltamäärätyt liikesarjat mahdollisimman tarkasti. Kouluratsastus on myös olympialaji. Myös Suomessa järjestetään runsaasti raveja ja muita ratsastuskilpailuja ja kilpailutoiminnasta tiedottaa ja sitä organisoi Suomen Ratsastajainliitto. Ratsastajainliiton verkkosivuilta löytyy paljon muutakin hyödyllistä tietoa esim. lapsille ja nuorille, ratsastuskouluista ja -talleista sekä hevosurheiluvalmennuksesta.