Hevosravit ovat olleet suosittua viihdettä jo aikakausien ajan ja ne ovat mitä mahtavin tapa viettää sunnuntai-iltapäivä hyvässä seurassa. Sama laji vaatii myös vedonlyöntikohteiden intensiivistä treenaamista, ja harjoittelulla siinä voikin tulla mestari.

Suomen hevosraveissa voi lyödä vetoa ja viettää aikaa mukavassa tunnelmassa. Pelkästään raviratoja on Suomessa 43 kappaletta. Hevosaktiviteetit eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään raveihin. Ratakilpailuissa on lisäksi laukkakisoja, joissa hevoset laukkaavat ratsastaja selässään. Lisäksi järjestetään esteratsastus- sekä kouluratsastuskisoja.

horse-racing

Laukka

Laukkaratsastus on joukkokilparatsastuslajeista jaloin. Hevoset ravaavat stadionin juoksureitin halki ja selässä olevat jockeyt yrittävät kannustaa suosikkieläintään. Samanaikaisesti he yrittävät pysyä mahdollisimman hyvin hevosen selässä estääkseen ylimääräisen ilmavastuksen syntymisen.

Esteet ja liikeradat luovat lisäjännitystä

Esteratsastus taas tarjoaa jännityksen tunteen, kun siinä voi joko onnistua täysin tai epäonnistua hevosen radalla etenemisen myötä. Usein hevonen epäonnistuukin vaikeimmissa esteissä, vaikka suoritus olisi siihen asti ollut virheetön. Jännitys onkin aina taattu.

Jos täydellisyyden tavoittelu on miellyttävää katsomista, kouluratsastuskisat ovat hyvää viihdettä sen saralla. Kisoja voisi verrata muistuttavan taitoluistelua. Ratsastajan tavoite on tehdä tietyt liikeradat mahdollisimman laadukkaasti ja samanaikaisesti ohjata ratsua mahdollisimman eleettömästi ja hienostuneesti. Hevosen ja ratsastajan vuorovaikutuksen tulisi olla lähes huomaamatonta. Lajissa onkin useita erilaisia jännittäviä sääntöjä.

Interaktiivisuus

Vedonlyömisen hyvä puoli hevosurheilussa on reaaliaikaisuus kilpalähetyksen kanssa. Internetissä voi niin ikään katsoa kisaa ja lyödä vetoa reaaliajassa, mikä tuntuukin kuin olisi itse stadionilla. Jos pelkkä kisojen katsominen ei lämmitä, pahimpaan hevoskuumeeseen löytyy ratkaisu pelaamisella.

Jos kaipaat hevosten lisäksi myös muita pelityyppejä, niitä löytyy helposti mielenkiintoisilta sivuilta. On hyvä olla tarkkana ja metsästää parhaita vedonlyöntikampanjoita, sillä niissä on eroja. Tarjousten etsiminen on mielenkiintoista, palkitsevaa ja mukavaa.

Hevoskuume sisällämme

Hevoset ovat erityinen eläinlaji. Ne ovat ihmisen toiseksi paras ystävä heti koiran jälkeen. Yhteinen taipaleemme on kestänyt jo tuhansia vuosia, historiallisten todisteiden mukaan jo vuodesta 3500 eKr. Lähtien.

Hevosen uljaus, rohkeus ja sivistyneen pidättäytyvä olemus ovat hyvä esimerkki myös uhkapelaajalle. Lähde epäilemättä laukkaan ja hypi kuilujen yli kahmien itsellesi voitot. Ota esteratsastajasta mallia ja hio suoritustasi, vaikka ensimmäinen kerta ei menisikään putkeen.